From: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <M...@n...chip.pl>
Subject: Re: jak dobrać się do KOKOSa
Date: Mon, 30 Apr 2001 10:23:26 +0200
Lines: 31
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
NNTP-Posting-Host: pb148.miedzyzdroje.sdi.tpnet.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: pb148.miedzyzdroje.sdi.tpnet.pl
Message-ID: <3aed21b4$1@news.vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 988619188 pb148.miedzyzdroje.sdi.tpnet.pl (30 Apr 2001
10:26:28 +0200)
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.vog
el.pl!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:50656
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Radek 'Krzat' Piotrowski" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:MPG.1554a240e8ae9d2598969f@news.chip.pl...
> [Ten list został wysłany na pl.rec.kuchnia]
>
> dostałem orzech kokosowy i nie wiem jak się do niego zabrać tak od strony
> technicznej jak i kulinarnej.
> Czy ktoś z Was miał już doświadczenia w tym polu, którymi zechce się
> podzielić?
>
> proszę o odpowiedzi z włączeniem CarbonCopy na mój adres :-))
> --
> Radek 'krzat' Piotrowski
W miejscu wyraźnych wgłębień na szczycie orzecha zrobić otwory np. grubym
gwoździem i młotkiem, mleko wlac do kubka, orzecha przepiłować, wyjąć biały
miąższ i z łupiny zostaną 2 miseczki;
po wylaniu mleka mozna też młotkiem rozbić orzecha nie bawiąc sie w
piłowanie.
pozdrawiam
Basia
> --
> wiem, że smoki nie istnieją...
> ale czy one o tym wiedzą?
> --
> k...@g...pl
> www.krzat.prv.pl
|