Data: 2004-01-05 12:09:48
Temat: Re: jak doprawic żurek z torebki aby pozbyc sie tego smaku :/
Od: BasiaBjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Marcin E. Hamerla napisał:
> Az tydzien? Az 20dkg??? W Czwie
Co to jest Czwa?
>robi sie tak, ze do sloiczka
> ("brudnego" poprzednim kiszeniem) wsypuje sie 3 _lyzki_ maki zytniej i
> zalewa gotowana (nie goraca !) woda. Po dwoch dniach barszcz gotowy. Z
> czosnkiem mozna tak samo, ale niekoniecznie.
Te trzy łyżki mąki jakbyś wsypał na wagę, to ile będzie? I "słoiczek" ma
jaką pojemność? ;)
Coś mi się wydaje, że jakbyś zwiększył ilość, to proporcję mniej więcej
Twojego i mojego będą zblizone. Owe 20 dag to solidna szklanka :)
Co do tego "brudnego" naczynia... Czy cudzysłów sugeruje, że ono jest
jednak czyste? Bo jesli faktycznie brudne po poprzednim, to jakoś mam
małe przekonanie.
>Latem tylko mam problem, bo mi plesna sie pojawia w sloiczku.
Sorry, co Ci się pojawia?
--
pa, BasiaBjk
|