Data: 2003-10-27 22:08:20
Temat: Re: jak mrozić kalafiory, brokuły czy fasolkę.
Od: "dorka" <d...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Moni" <M...@n...poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości news:bnjh41$6jb$1@absinth.dialog.net.pl...
> Teraz możemy niedrogo kupić piękne brokułki, kalafiorki czy fasolkę po
> niskiej cenie.
> Chciałabym przygotować sobie mrożonki na zimę z tych warzyw.
> Jak to zrobić, żeby staciły jak najmniej wartości odżywczyć i były smaczne
> po rozmrożeniu?
Co do fasolki, to mrozilam i mi nie smakowala. Jesli zas chodzi o brokuly i
kalafiory, to przed zamrozeniem blanszuje, po czym osuszam papierowym
recznikiem, klade na tace pojedyncze rozyczki i do zamrazarki ciach. Gdy sie
zamroza, klade do pojemnikow, badz torebek.
Nie trzymaj zbyt dlugo, maja specyficzny zapaszek,niestety:(
Serdecznosci
Dorota
> Moni
|