Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "mlk" <m...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak patelnia-proszę o poradę:)
Date: Sat, 3 Dec 2005 13:09:42 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 35
Message-ID: <dms1uf$dcs$1@inews.gazeta.pl>
References: <dmqbqv$8j2$1@atlantis.news.tpi.pl> <dmqf96$8ds$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 83.238.95.7
X-Trace: inews.gazeta.pl 1133611792 13724 83.238.95.7 (3 Dec 2005 12:09:52 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 3 Dec 2005 12:09:52 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-User: martinli
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:254611
Ukryj nagłówki
Użytkownik "turecky " <t...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:dmqf96$8ds$1@inews.gazeta.pl...
> Astrud <A...@x...pl> napisał(a):
>
> > Witam!
> > Jestem młodą mężatką i przygodę z kuchnią dopiero zaczynam:) Zbieram
Wasze
> > przepisy z grupy. Jako że jesteście z kuchnią i jej tajnikami na "TY"
> > chciałam prosic Was o radę. Otóż na Mikołaja zażyczyłam sobie palenię
> > "TEFALA" jednak moj mąż stwierdził że to nie są dobre patelnie bo teflon
> > itp. Poradzcie jaką kupić żebym była zadowolona? Na jakich wy
smażycie?:)
> >
> > Pozdrawiam i dziękuję
>
> mam i 3 używam patelnie, wszystkie firmy Tefal: małą , średnią i dużą:
> wszystkie z powłoką nieprzywierającą i takim czerwonym kółkiem w środku:
> używam ich do ryb, steków, prażenia ziaren, smażenia naleśników,
schabowych,
> długiego duszenia sosu bolognese,... Słowem do wszystkiego. Nie chcę
używać
> innych.
> Są super, nie przypalają - z taką patelnią trudno na nią zwalić, że coś
się
> nie udało ;-) Polecam.
> pozdrawiam turecky
>
mi się patelnia tefala wybrzuszyła pod wpłaywem temperatury. z innej zszedł
po krótkim czasie teflon i zaczęło przywierać. kup porządną patelnie żeliwną
i masz spokuj do końca życia.
pzdr
|