Data: 2005-12-03 12:09:42
Temat: Re: jak patelnia-proszę o poradę:)
Od: "mlk" <m...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "turecky " <t...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:dmqf96$8ds$1@inews.gazeta.pl...
> Astrud <A...@x...pl> napisał(a):
>
> > Witam!
> > Jestem młodą mężatką i przygodę z kuchnią dopiero zaczynam:) Zbieram
Wasze
> > przepisy z grupy. Jako że jesteście z kuchnią i jej tajnikami na "TY"
> > chciałam prosic Was o radę. Otóż na Mikołaja zażyczyłam sobie palenię
> > "TEFALA" jednak moj mąż stwierdził że to nie są dobre patelnie bo teflon
> > itp. Poradzcie jaką kupić żebym była zadowolona? Na jakich wy
smażycie?:)
> >
> > Pozdrawiam i dziękuję
>
> mam i 3 używam patelnie, wszystkie firmy Tefal: małą , średnią i dużą:
> wszystkie z powłoką nieprzywierającą i takim czerwonym kółkiem w środku:
> używam ich do ryb, steków, prażenia ziaren, smażenia naleśników,
schabowych,
> długiego duszenia sosu bolognese,... Słowem do wszystkiego. Nie chcę
używać
> innych.
> Są super, nie przypalają - z taką patelnią trudno na nią zwalić, że coś
się
> nie udało ;-) Polecam.
> pozdrawiam turecky
>
mi się patelnia tefala wybrzuszyła pod wpłaywem temperatury. z innej zszedł
po krótkim czasie teflon i zaczęło przywierać. kup porządną patelnie żeliwną
i masz spokuj do końca życia.
pzdr
|