Data: 2003-03-16 16:20:31
Temat: Re: jak robicie.....
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
> On Sun, 16 Mar 2003 02:23:04 +0100, "walkie!"
> <w...@w...net.pl> wrote:
>
> >Uz.ytkownik Krysia Thompson napisa?:
> >> ale majac w rekach obu oba korzenie to od razu widac (i czuc,
> >> ktore pietrucha a ktore pasternak - nota bene, cudny pieczony lub
> >> smazony w plastrach wzdluz lub w poprzek. czasem do masla/oliwy
> >> na koncu daje odrobine miodu
> >> Pierzu - amator pasternaku
> >> K.T. - starannie opakowana
> >
> >Tak zwyczajnie obrany smazysz na patelni? Pytam bo zawsze mam tego
> >mnostwo bo wyjatkowo dobrze rosnie na dzialce :-)Zazwyczaj uzywalam tego
> >jako dodatek do salatek i zup. I nic wiecej bo nie mam pojecia co z tym
> >robic.
> > walkie! - GG: 411958
>
> pasternak to tradycyjna jarzyna zimowa tutejsza.
> najlepiej go obgotowac (ja to robei w mikrofali), potem na
> patelnie albo na blaszke. wciga sporo tluszczu jak smazy sie
> surowy. slodki dosc w smaku.smazyc, piec az dobrze zloty, wrecz
> brazowy po brzegach. mozna z niego tez zrobic tzw chipsy (i z
> marchwi tez)
> Pierzu
> K.T. - starannie opakowana
>
Justysiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja poprosze o pasternak :-)
Pliiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzz :-)))
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.462 / Virus Database: 261 - Release Date: 2003.03.13
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|