Data: 2004-09-14 08:52:00
Temat: Re: ... jak sie robi? etymologia (itp) w kuchni
Od: "eM" <...@...c>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Maciej Jastrzebski" pisze:
> Wydania drukiem oczywiście:
(...)
Bardzo dziękuje. Zakupilam jakis rok temu polska ksiazke kucharska
wielkosci szafy dwudrzwiowej, w srodku przepisow od groma, ale brak
jakichkolwiek opisow, ciekawostek, zbednych i cennych tlumaczen i
opowiesci. Suche skladniki i suche fakty. Bez wyobrazni kulinarnej i
wycwiczonych kubkow smakowych trudno przewidziec efekty przepisu (choc
pomagaja w tym jak moga kolorowe zdjecia, za ktore przeciez slono
zaplacilam ;-)).
Bo ja lubie, jak mi sie o daniu jeszcze cos "pieprznego" opowie :-)
Pozdrawiam i dziekuje,
eM bibliofil
> Marya Ochorowicz-Monatowa 'Uniwersalna książka kucharska', reprint
nakładem
> Wydawnictwa KURPISZ S.A. w Poznaniu, ISBN 83-88841-04-1
>
> Maciej E. Halbański 'Leksykon sztuki kulinarnej', Wydawnictwo
"Książka
> i Wiedza", ISBN 83-05-13054-1
>
> Marek Łebkowski 'Kuchnia polska - nauka gotowanie', ISBN
83-904704-0-3
>
> Marek Łebkowski 'Najlepsze przepisy kuchni polskiej', wydawnictwo
Prószyński
> i S-ka, ISBN 83-7255-383-1
>
> Pedro.
>
> --
> #!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski
<M...@m...lublin.pl>
>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwd<vgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:
print$_
> [$==unpack"x$?c",'
!*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#B*"O*@n*/O@KE"1#N Bj*!'.
> 'K1Bj*@n*1l1B)Bm!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1BjN*+'];$?+=!$S}
|