Data: 2004-09-13 20:51:54
Temat: Re: kotlet pozarski - jak sie robi? etymologia (itp) w kuchni
Od: Maciej Jastrzebski <p...@a...man.lublin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
eM <...@...c> wrote:
> Z zapartym tchem przeczytalam ta dyskusje. Czy ktos moglby mi podac
> zrodla i kierunek do zrodel (Monatowa, Lebkowski, Halbanski i inne, do
> ktorych zagladacie)? Czy mowa tu o wydaniach drukiem, czy sa te
> pozycje/zrodla dostepne gdzies w bezdennym Internecie?
Wydania drukiem oczywiście:
Marya Ochorowicz-Monatowa 'Uniwersalna książka kucharska', reprint nakładem
Wydawnictwa KURPISZ S.A. w Poznaniu, ISBN 83-88841-04-1
Maciej E. Halbański 'Leksykon sztuki kulinarnej', Wydawnictwo "Książka
i Wiedza", ISBN 83-05-13054-1
Marek Łebkowski 'Kuchnia polska - nauka gotowanie', ISBN 83-904704-0-3
Marek Łebkowski 'Najlepsze przepisy kuchni polskiej', wydawnictwo Prószyński
i S-ka, ISBN 83-7255-383-1
Pedro.
--
#!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski <M...@m...lublin.pl>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwd<vgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print$_
[$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#B*"O*@n*/O@KE"1#N Bj*!'.
'K1Bj*@n*1l1B)Bm!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1BjN*+'];$?+=!$S}
|