Data: 2004-01-21 17:36:02
Temat: Re: jak sobie radzicie z maslem?
Od: "JerzyN" <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "rena" <r...@a...pl>
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
> > A co chcesz z nim zrobić? Posmarować chleb? Użyć do smażenia,
> > gotowania, pieczenia?
>
> do smarowania pieczywa
>
> > Na przyszły raz wydaj parę groszy więcej na masło w dobrym gatunku. Nie
> > będzie twarde i lepiej się zachowuje w zastosowanaich kuchennych.
>
> czyli prawdziwe maslo w dobrym gatunku nie twardnieje w lodowce? zdziwiona
> jestem, bo kujpilam wlasnie polecone przez pare osob i jest twarde jak
> kamien... moze podasz jakas nazwe?
Kupuj masło osełkowe 82,5% tłuszczu lub inne ale zanim kupisz dotknij palcem
(leżące w chłodni), jak się ugniata to dobre będzie.
pozdr. Jerzy
|