Data: 2004-01-21 19:39:18
Temat: Re: jak sobie radzicie z maslem?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le mercredi 21 janvier 2004 ŕ 18:16:13, Wladyslaw Los a écrit :
> In article <bumalh$112l$1@mamut.aster.pl>,
> "rena" <r...@a...pl> wrote:
>> jak poradzic sobie z maslem, ktore po wyjeciu z lodowki jest twarde na
>> kamien i lata po calej miseczce, do ktorej zostalo przelozone?
>>
> A co chcesz z nim zrobić? Posmarować chleb? Użyć do smażenia,
> gotowania, pieczenia?
> Na przyszły raz wydaj parę groszy więcej na masło w dobrym gatunku. Nie
> będzie twarde i lepiej się zachowuje w zastosowanaich kuchennych.
Gatunek masla nie ma wiele wspolnego z jego kosystencja po wyjeciu z
lodowki. Powiedzalam bym nawet z e im gorsze maslo tym lepiej;) bo
maja wiecej wody. Np. specjalne maslo "nietwardniejace" ktore kupuje
ma tylko 82 % tluszczu...
Ad rem, twarde maslo wkladam na chwile do mikrofali (najnizsze obroty)
Ewcia
--
Niesz !
|