Data: 2004-01-21 21:48:17
Temat: Re: jak sobie radzicie z maslem?
Od: "Agata Solon" <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "rena" <r...@a...pl> napisał w wiadomości
news:bumcqq$12td$1@mamut.aster.pl...
> czyli prawdziwe maslo w dobrym gatunku nie twardnieje w lodowce?
A nie masz w lodowce specjalnej poleczki na maslo? U mnie zlokalizowana jest
w gornej czesci drzwi i tam jest temperatura wyzsza niz w srodkowej czesci,
w zwiazku z czym maslo jest takie w sam raz - nie miekkie, ale smarowac sie
da. Oczywiscie dobre w gatunku, ja wlasnie w sklepie dyskretnie ugniatam
kostke i wybieram takie "plastyczne", to zalezy od producenta bo nawet te o
tej samej rzekomo zawartosci tluszczu sie roznia. Niektore sa po prostu zle
odwirowane i maja wiecej wody.
A miksow z olejami roslinnymi nie polecam, smak nie ten i idzie w kierunku
margaryny (wg mnie wcale nie takie bzdury u jednego z przedmowcow), a do
innych celow kuchennych jak duszenie, smazenie itp sie nie nadaje.
Agata Solon, naturalna
|