Data: 2004-01-21 23:25:55
Temat: Re: jak sobie radzicie z maslem?
Od: Maciej Jastrzebski <p...@a...man.lublin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Wiesz, mam dokładnie przeciwne doświadczenie. Im bardziej "tłuste"
> masło tym mniej twardnieje w lodówce. Tak jest też z masłem własnej
> roboty. Im je lepiej oczyszczę, tym mniej twardnieje. A zobacz jak np.
> zachowuje się masło klarowane.
No własnie - jak się zachowuje masło klarowane w lodówce? Przyznam się ze
wstydem, że zrobiłem je właśnie po raz pierwszy i mam wątpliwości. Byłem
przekonany, że w lodówce będzie miękkie, lub nawet płynne, tymczasem jest
wręcz przeciwnie - bardzo twarde. No i nie wiem, czy coś skopałem, czy tak ma
być. Wyjaśnię od razu, że było podgrzewane na malutkim ogniu przez prawie
godzinę, sukcesywnie je odszumowywałem, a na koniec przefiltrowałem przez
ręcznik papierowy. Miało kolor lekko ciemniejszy od oleju słonecznikowego.
A potem w lodówce zastygło na twardo. To co - wyrzucić i od nowa, czy tak to
ma wyglądać?
Pedro.
--
#!/usr/bin/perl -- Maciej "Pedro" Jastrzebski p...@g...umcs.lublin.pl
open(h,${$|})?$_=<h>:f<vwy;$_.=<h>;split??;$=-=$=;wh
ile(!$S){$===48?exit:print
$_[$==unpack "x$?c",'&-$(T+$4+"4<+$T+!+$:!"g$B"< +!N/$(@!J$("$>h$B">4@(+!N&J'.
' $-4+J $>h$+f+J/J:-$g/(T$/(N</.+$&$d!/+J N0'];$?+=!$S;}
|