Data: 2001-12-23 10:10:56
Temat: Re: jak szklisty lukier
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wręcz przeciwnie, to impotent..... nie sztywnieje nigdy ;-))
pozdr.Alex
Użytkownik "WKN" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:3C25A9F9.58A453BD@wkl.pl...
> Aleksander Kłosiewicz wrote:
>
> > Nie potrafię doprowadzić lukru do stanu szklistości, coby
jeszcze
> > był
> > twardy, tzn. kruchy..... noo wiecie jaki.
> > robiłem przzzeeeed chwilą "ciasto zzz wisskiii" i niss mi njee
> > wychoziii.
> > Ale poważnie to jak możecie to powiedzcie
> > pozdr. Alex
> > z zasypanego Pucka
>
> Jesli chodzi Ci o to, że zbyt szybko twardnieje, to pomaga
wciśnięcie
> soku z cytryny, opóźnia zestalanie się lukru. Można wtedy
spokojnie
> polukrować ciasto.
>
> Wkn
>
|