Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!fu-berlin.de!uni
-berlin.de!not-for-mail
From: Waldemar <w...@i...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak tam?
Date: Tue, 18 Apr 2006 19:30:54 +0200
Organization: Freie Universitaet Berlin
Lines: 25
Message-ID: <4...@u...de>
References: <a461a$444243a0$540ad1e7$29600@news.chello.pl>
<2b5dkp5khk06$.dlg@czarodziejka.net> <4...@u...de>
<e1tq0j$6hl$1@nemesis.news.tpi.pl> <4...@u...de>
<1...@u...googlegroups.com>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.uni-berlin.de
57BHYXpMDu6MpiDT3VEx/AMgSp1VQH9v11c32bAi1JXyoCB79p6+75rB4Z
User-Agent: Thunderbird 1.5 (Windows/20051201)
In-Reply-To: <1...@u...googlegroups.com>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:266275
Ukryj nagłówki
>> Dzień
>>>> jak codzień. NO nie całkiem. Do kawy (cafe latte) miałem placek
>>>> rabarbarowy. Dobre było.
>>> 25%+50% = 75%
>>> I do tego pokropiony i ty twierdzisz, że dzień jak co dzień?
>>> Ogranicz się do pozostałych 25% i uszanuj tradycję innych.
>>> pozdr. Jerzy
>> pisałem o sobie. Nie wszyscy muszą być chrześcijanami. Chyba, że jest to
>> grupa kuchnia-chrześcijańska.
>
> Waldek i tu Cię popieram chyba nie jest to taka grupa, a i tak
> większość przepisów wywodzi się z kuchni regionów nie
> chrześcijańskich. A tradycję szanuję wszystkie
nie powiem, że szanuję wszelkie tradycje, ale większość. Nie lubię
tradycji obżerania i spijania się z okazji świąt, ale jak się komuś to
podoba, to niech sobie robi obżarcie, o ile mnie do tego nie zmusza i
nie wypomina tego.
A ja świętowałem i Pessah, i Wielkanoc. A w przyszłym tygodniu będzie
jeszcze raz okazja do świętowania Wielkanocy. Też bez obżarstwa.
Za to dzisiaj będą rolady z modrą kapustą. W ramach łamania tradycji nie
będzie klusek tylko polenta.
Waldek
|