Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!lublin.pl!not-for-ma
il
From: "Maciej Jastrzebski" <p...@a...umcs.lublin.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak to ma byc?
Date: 25 May 2000 15:05:07 GMT
Lines: 21
Message-ID: <8gjff3$ghk$1@helios.man.lublin.pl>
References: <DofW4.16178$zA1.400442@news.tpnet.pl>
<1eb2ol2.rh6gkk1dw0pgcN%wlos@tele.com.pl>
<utRW4.25382$zA1.629985@news.tpnet.pl>
NNTP-Posting-Host: apollo.umcs.lublin.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
User-Agent: tin/pre-1.4-980618 (UNIX) (HP-UX/B.10.20 (9000/715))
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:28568
Ukryj nagłówki
Mariusz Butler <b...@e...net.pl> wrote:
[ ... ]
> całej masie książek kucharskich na palcach jednej ręki można policzyć
> te, które są pod tym kątem jako-tako wartościowe. Ostatnio kupiłem
> tłumaczenie z francuskiego traktujace o kuchni, chemii i tzw.
> sposobach. Całkiem niezłe, ale wybaczcie nie pamiętam autora.
> (Władysław na pewno posiada.)
Podejrzewam, ze ten autor to Herve This. Wyszly o ile mi wiadomo dwie
pozycje: "Kuchnia i nauka" oraz "Odkrycia kulinarne". Obie bardzo warte
polecenia. Autor jest zreszta naczelnym francuskiego wydania "Scientific
American' (po naszemu - 'Swiat Nauki') i od kilku numerow pojawiaja
sie tam jego felietoniki o tematyce podobnej do wymienionych ksiazek.
Pedro.
--
#!/usr/bin/perl -- Maciej "Pedro" Jastrzebski p...@g...umcs.lublin.pl
open(h,${$|})?$_=<h>:f<vwy;$_.=<h>;split??;$=-=$=;wh
ile(!$S){$===48?exit:print
$_[$==unpack "x$?c",'&-$(T+$4+"4<+$T+!+$:!"g$B"< +!N/$(@!J$("$>h$B">4@(+!N&J'.
' $-4+J $>h$+f+J/J:-$g/(T$/(N</.+$&$d!/+J N0'];$?+=!$S;}
|