Data: 2000-05-25 15:05:07
Temat: Re: jak to ma byc?
Od: "Maciej Jastrzebski" <p...@a...umcs.lublin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mariusz Butler <b...@e...net.pl> wrote:
[ ... ]
> całej masie książek kucharskich na palcach jednej ręki można policzyć
> te, które są pod tym kątem jako-tako wartościowe. Ostatnio kupiłem
> tłumaczenie z francuskiego traktujace o kuchni, chemii i tzw.
> sposobach. Całkiem niezłe, ale wybaczcie nie pamiętam autora.
> (Władysław na pewno posiada.)
Podejrzewam, ze ten autor to Herve This. Wyszly o ile mi wiadomo dwie
pozycje: "Kuchnia i nauka" oraz "Odkrycia kulinarne". Obie bardzo warte
polecenia. Autor jest zreszta naczelnym francuskiego wydania "Scientific
American' (po naszemu - 'Swiat Nauki') i od kilku numerow pojawiaja
sie tam jego felietoniki o tematyce podobnej do wymienionych ksiazek.
Pedro.
--
#!/usr/bin/perl -- Maciej "Pedro" Jastrzebski p...@g...umcs.lublin.pl
open(h,${$|})?$_=<h>:f<vwy;$_.=<h>;split??;$=-=$=;wh
ile(!$S){$===48?exit:print
$_[$==unpack "x$?c",'&-$(T+$4+"4<+$T+!+$:!"g$B"< +!N/$(@!J$("$>h$B">4@(+!N&J'.
' $-4+J $>h$+f+J/J:-$g/(T$/(N</.+$&$d!/+J N0'];$?+=!$S;}
|