Data: 2003-07-17 21:03:29
Temat: Re: jak ugotować leczo
Od: ben-hur <d...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
1 kg pomidorów
0,5 kg cebuli
0,5 kg papryki
0,3 kg kiełbasy
2 kostki rosołowe knora
zasada jest tak im lepsze składniki tym lepsze leczo
sparzyć pomidory,obrać ze skóry, pokroić,wlać do gara+ odrobinę wody na
dno+ kostki knora i gotować na wolnym ogniu
w tym czasie obrać cebule i paprykę
cebulę zeszklić ( nie przypalić) dodać do pomidorów
paprykę obsmażyć dodać do pomidorów
kiełbasę pokroić i usmażyć przed dodaniem do lecza odlać tłuszcz
pogotować jeszcze trochę jeśli zbyt mało słone dodać jarzynkę ( nie sól)
co do cukinii to zdecydowanie lepsze leczo - bez niej
smacznego
|