Data: 2005-10-25 21:29:00
Temat: Re: jak ukisić kapustę w słoikach?
Od: "AniaM" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Maria" <m...@n...pl> wrote in message
news:djgcm1$p1e$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Może ktoś z Szanownych Grupowiczów poda przepis na kiszenie kapusty w
> słoikach.
> Maria
>
>
Polecam sprawdzony przepis:
5 dkg soli na 2 kg szadkowanej kapusty
marchew
ziele angielskie
liść laurowy
kminek
1 cebula
Poszadkowaną kapuste z przyprawami ubic w garnku /najlepiej kamiennym/, az
pusci sok. Przykryc talerzykiem, obciazyc. Po 5-7 dniach przebic kapuste
kijem, aby wyszla gorycz. Po 7-8 dniach od zakiszenia wlozyc do sloikow i
pasteryzowac.
Anna
|