Data: 2003-02-01 15:48:20
Temat: Re: jak upiec schab?
Od: "Aneta" <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jędrek" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b1gohg$h7$1@news.tpi.pl...
> Jak w temacie, piekłam w piekarniku, w żaroodpornym naczyniu, razem z
> drobiem, przykryty, w temp.200C... wyszedł suchy, łykowaty - jestem
> załamana. Czy przyczyną może być grubość tego kawałka mięsa?
>
to już bardziej temperatura.
mój przepis na schabik:
schab posolić, popieprzyć, natrzeć majerankiem i czosnkiem. ja jeszcze
nadziewam śliwkami i żurawiną. nadziewam śliwkami owinąć w rękaw foliowy i
wstawić do lodówki na kilka godzin (ja wstawiam na noc). rano wyjmuje z
rękawa i do piekarnika na 180 stopni. obkładam śliweczkami i w czasie
pieczenia polewam wodą w której owe śliwki się moczyły a później sosem który
się wytworzy.
życzę smacznego
aneta
|