Data: 2005-04-24 12:53:34
Temat: Re: jak upiec soczysty schab?
Od: "toudi" <t...@x...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kot" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:426B8D0A.8000704@gazeta.pl...
> To ja nie rozumiem czemu moj schab soczysty, bez polewaia i sloniny.
> Obsmazam ostro ze wszystkich stron, dolewam ciut wody i dusze ile tam
> trzeba.
>
Ja tak sobie myślę (taki mam kaprys), że to tak wiele od różnych parametrów
zależy. Począwszy od mięsa, a na piekarniku skończywszy, że o
umiejetnościach nie wpomnę. Ktoś pyta o soczysty pieczony schab, to
odpowiadam zgodnie z powyższymi sprawami. Mnie przy moich możliwościach
udaje się schab właśnie tak, jak opisałem - "z daszkiem ze słoniny". Inne
próby kończyły się wiórowatością mięsa. A słoninka z daszku mniam miodzio
słoninka.
toudi
|