Data: 2004-10-07 19:03:15
Temat: Re: jak wysuszyć orzechy włoskie?
Od: "Ania z Zielonego Wzgórza" <Y...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"zf71" <z...@g...pl> wrote in message
news:ck42ld$oto$1@inews.gazeta.pl...
> Witam!
> Mam kosz włoskich orzechów - wielkich, wspaniałych. Niestety są jeszcze
> mokre a nie chciałabym ich zmarnować przez niewłaściwe suszenie.
> Nie mam żadnego pieca (kaflowego, węglowego itp).
> Zastanawiam się czy nie można by jakoś wysuszyć ich w piekarniku z
> termoobiegiem. Tylko w jakiej temperaturze i czy to ma jakiś sens? Nie
chcę
> ich przecież od razu upiec ;)
> A może wystarczy je tylko przekładać żeby miały dostęp powietrza?
> Czy ktoś ma może jakiś ciekawy sposób?
>
> Pozdrawiam
> Zosia
>
>
Mozna tez powkladac do takiego siatkowego worka jak na ziemniaki i w piekne
sloneczne dni wynosic na sloneczko :), na noc chowac w cieple miejsce w
domu.
Co roku tak susze i zawsze sa super.
Pozdrawiam
Anka
|