Data: 2013-10-10 21:24:22
Temat: Re: jak zamrozić opieńki
Od: s...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu wtorek, 10 września 2013 14:54:14 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał:
> Dnia Tue, 10 Sep 2013 13:54:13 +0200, zbigniew napisał(a):
>
>
>
> > macie swoje sposoby jak zamrozić opieńki na zimę
>
> > <Z
>
>
>
> Koniecznie najpierw krótko poddusić na intensywnym ogniu BEZ SOLI pod
>
> przykryciem - na dno nalać kilka łyżek wody, przykryć grzyby i kiedy się
>
> dobrze zagrzeją i wydzielą sok, odkryć i dalej dusić (mieszając od czasu do
>
> czasu) do momentu kiedy sok prawie zniknie tj odparuje. Polecam robić tak
>
> ze wszystkimi grzybami - trzeba przed mrożeniem zabić enzymy. W
>
> przemysłowych mrożonkach grzybowych i warzywnych tę rolę spełnia
>
> blanszowanie. Grzyby/warzywa zamrożone "na żywo" są po rozmrożeniu bez
>
> smaku i tracą zwartą konsystencję - wystarczy przyjrzeć się takim
>
> "mrożonkom" w lesie po przymrozkach.
SRANIE W BANIE!! Pleciesz głupoty!! Jak się na czymś ktoś nie zna, to niech nie
mędrkuje. Żadne tam sranie w banie, belanszowanie i tym podobne pierdulamenty!!
Głupot nie pleć o stracie smaku i konsystencji!! A weź sie przyglądaj przymrozkom
jakim chcesz, ino nie fandzol tu idiotyzmów!!
|