Data: 2003-05-07 15:58:59
Temat: Re: jak zrobić con piselli?
Od: "Lia" <L...@u...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Karolina S" wrote:
> Witaj
>
> czy ktoś wie jak zrobić sos con piselli, taki jak podają w Picolo?
> Jak ktoś wie, to proszę o podpowiedz :)
> Dziękuje z góry
Pomidory, z puszki, moga byc pokrojone w kostke,
przyprawy ( sol, bazylia do smaku, ewentualnie cukier),
groszek z puszki
na patelni na małym ogniu niech sobie pyrka, odparowuje,
gdzyby sie okazłą zbyt rzadki mozesz zagescic odrobiną mąki.
Niestety taki sos zawsze bedzie lepszy niz ten z Piccolo ( przynajmniej tego
poznanskiego na Ratajczaka), nie bedzie "waniał" sztucznosciami, i bedzie
miał smak pomidorów.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=3338656
|