Data: 2006-08-14 17:21:13
Temat: Re: jak zrobic czerwony sos do pizzy?
Od: "MaxRedaktor" <m...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Konrad Kosmowski" <k...@k...net> napisał w wiadomości
news:ebq2ft$2mq$1@nemesis.news.tpi.pl...
> ** MaxRedaktor wrote:
>
>>> Po co mąkę czy koncentrat pomidorowy to zielonego pojęcia nie mam. :)
>
>> Koncentrat zageszcza nieco sos. Zdecydowanie lepiej uzyć właśnie
>> koncentrat niż mąkę.
>
> Jak chcę aby coś było pomidorowe to raczej używam pomidorów, nie
> jakiegoś tam koncentratu. A zagęścić można chociażby poprzez
> odparowanie, tyle że taki sos wcale nie ma być specjalnie gęsty, ma być
> normalny.
Hm, ale to jest _koncentrat pomidorowy_, oprócz zagęszczenia sosu sprawia,
że ma on intensywniejszy smak.
Nic złego w dodaniu odrobiny koncetratu nie widzę, ale o gustach/smakach sie
nie dyskutuje :P
Jck
|