Data: 2006-08-16 22:59:49
Temat: Re: jak zrobic czerwony sos do pizzy?
Od: "Mielcarz" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
MaxRedaktor napisał(a):
> Użytkownik "|<onrad" <b...@j...bardziej.trendy> napisał w wiadomości
> news:ebq2a2$sep$1@inews.gazeta.pl...
> > |<onrad napisał(a):
> >> Tymczasem w sklepach mozna kupic sos czerwony (bordowy). Co zrobic by sos
> >> mial taki wlasnie kolor.
> >
> > Wlasnie udalo mi sie zrobic czerwony :) Zmiany jakie wprowadzilem:
> >
> > - zgodnie z radą wiecej pomidorow
> > - najpierw smazyc cebule, potem dodac pomidory (wczesniej i to i to
> > wrzucalem rownoczesnie)
> > - pomidory w kostkach (wczesniej tarlem na tarce)
>
> Mam nadzieję, że pozbawiłeś je środka, tzn. nasion :)
> Jck
Ja stosuję metodę podobną jak na przecier, podgrzewam je i
przecieram przez plastikowe sitko, wychodzi gęsty przecier,
szczególnie jak odcedzimy trochę wody. NIe ma pestek, nie ma skórki
- wszystko zostaje w sitku.
|