Data: 2014-02-19 00:01:10
Temat: Re: ****jak zrobić pasztety barowe
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 18 Feb 2014 23:01:33 +0100, Ikselka napisał(a):
> Dnia Tue, 18 Feb 2014 13:12:14 -0800 (PST), p...@g...com napisał(a):
>
>> Smarować naleśniki farszem, zwijać i przysmażać na maśle pod pokrywką do
zrumienienia.
>
> Niewprawnemu takie krokiety mogą się rozwijać, bo podczas obsmażania ciasto
> n iecos sztywnieje, poza tym warto byłoby zabezpieczyć je przed pęknięciem
> od nadzienia itp. Mam patent na to - zostawiam nieco ciasta surowego w
> głębokiej miseczce i po nadzianiu każdy krokiet wkładam do tego ciasta (ma
> się cały zanurzyć). Wyjmuję (najlepiej to robić ażurową łopatką lub jeszcze
> lepiej dwoma widelcami uożonymi obok siebie)i od razu kładę na rozgrzany
> tłuszcz na patelni-
czasem, kiedy chce mi sie pobawić, obsypuję jeszcze obie strony bułką tartą
(jest to nieco kłopotliwe ze wzgl. na ściekajace ciasto, ale do zrobienia i
warto) i dopiero
> i tak obsmażam, oczywiscie dwustronnie, do
> zrumienienia.
j.p.
--
XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau
|