Data: 2014-02-18 23:01:33
Temat: Re: ****jak zrobić pasztety barowe
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 18 Feb 2014 13:12:14 -0800 (PST), p...@g...com napisał(a):
> Smarować naleśniki farszem, zwijać i przysmażać na maśle pod pokrywką do
zrumienienia.
Niewprawnemu takie krokiety mogą się rozwijać, bo podczas obsmażania ciasto
n iecos sztywnieje, poza tym warto byłoby zabezpieczyć je przed pęknięciem
od nadzienia itp. Mam patent na to - zostawiam nieco ciasta surowego w
głębokiej miseczce i po nadzianiu każdy krokiet wkładam do tego ciasta (ma
się cały zanurzyć). Wyjmuję (najlepiej to robić ażurową łopatką lub jeszcze
lepiej dwoma widelcami uożonymi obok siebie)i od razu kładę na rozgrzany
tłuszcz na patelni- i tak obsmażam, oczywiscie dwustronnie, do
zrumienienia.
--
XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau
|