Data: 2006-02-22 12:58:29
Temat: Re: jak zrobic pomidorowa zupe-krem?
Od: "Basia" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "siliana" <t...@o...pl> napisał w wiadomości
news:43fc5847$0$1461$f69f905@mamut2.aster.pl...
> Użytkownik "Basia" <b...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:dthkr3$sgg$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> > teraz to ewentualnie z pomidrów z puszki.
>
> no tak, ale ja tak mocno zagescic? wczoraj zrobilam zupe-krem z przepisu
> internetowego, ale to nie to, nie tam kremowa. choc tez dobra, z marchewka
i
> tymiankiem:)
>
W książce którą mam, przepisach na zupy kremowe jednym ze składników jest
mąka ryżowa, dodawana na początku gotowania zupy - mowa tu o zupach
gotowanych dość szybko, bez wywarów z mięsa. Moim zdaniem ta mąka bardzo
dobrze wpływa na ostateczną konsystencję zupy-krem.
pozdrawiam
Basia
|