Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!newsfeed01.sul.t-online.de!newsmm00.sul.t-online.com
!t-online.de!news.t-online.com!not-for-mail
From: "Irek Zablocki" <i...@w...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak zrobic samemu mydlo....???
Date: Mon, 28 Jul 2003 10:03:22 +0200
Organization: T-Online
Lines: 36
Message-ID: <bg2lr6$3ip$06$1@news.t-online.com>
References: <4...@p...google.com>
<bg082k$eh$06$2@news.t-online.com> <3...@o...com>
<bg1agd$1op$03$1@news.t-online.com> <bg1eio$u4j$1@foka1.acn.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news.t-online.com 1059379879 06 3673 a+8-VA5S+Af9g 030728 08:11:19
X-Complaints-To: u...@t...de
X-ID: TJvYjYZGreURIuvCfc4pgfIPPPAjhhuSI4wfGm8zLm0U+Gn7O2docp
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:166750
Ukryj nagłówki
"dorka" <d...@i...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:bg1eio$u4j$1@foka1.acn.pl...
>
>
> Hej!
> Ja, co prawda, nie zza Wielkiej Wody, jedynie znad Wisly, ale zdziwiona
tym,
> co napisales strasznie.
> Mozesz, Irku, rozjasnic, co ma wspolnego spirytus z terroryzmem? Jakos
> zwiazku nie widze, moze dlatego, zem Slowianka z krwi i kosci, spiryt
> stosuje w celach leczniczych badz tez rozcienczony ku rozweseleniu.
To oczywiscie zart ale ponoc zabronione jest tam posiadanie tak mocnego
alkoholu ze wzgledu na niebezpieczenstwo pozarowe. Juz kilka osob mi o tym
pisalo. Zreszta spirytusu polskiego tam nie dostaniesz, tylko wodke, wiec
staram sie pomoc.
> Pozwolisz, jeszcze pytanie do speca nalewkowego:-) Mam w sloju chyba ze 4
> tygodnie nalew orzechowy, pierwszy raz robilam. Chyba juz czas na zlanie
do
> butelek, wystarczy sito, czy jakos je uszczelnic czyms?
>
Tak, mozna juz zlac. Wszystko zalezy od tego jak kroilas. Jesli np. siekalas
orzechy i sa male kawalki, przelalbym najpierw przez sito a potem przez
lejek z wata, filter do kawy czy geste plotno. Wazne jest, zeby sie nalewka
chociaz z rok odstala. To naprawde duzo daje. Wiele czuc surowizna czego nie
mozna powiedziec po "stojakowaniu".
> Serdecznosci
> Dorota
>
Tez buzi, chociaz poniedzialkowe,
Irek kochany
|