Data: 2004-11-20 17:57:55
Temat: Re: jak zrobić żeby kryształ cukru uformował sie na patyczku?
Od: "JerzyN" <N...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "A.L." <a...@n...wp.pl>
> > coś takiegio jak w temacie nazywa sie cukier kandyzowany.
>
> Cukier nie może być kandyzowany...
Ale patyczek i owszem.
;-)
> Wg sjp:
> Kandyzować: utrwalać owoce przez nasycanie ich cukrem i obsuszanie.
Brrrrrrrrrr
Kandyzowanie
Utrwalanie całych - z zachowaniem kształtu - owoców przez smażenie ich w
syropie z cukru. Owoce osączone z syropu posypuje się cukrem kryształem.
Najlepsze kandyzowane są gruszki, morele i rajskie jabłka.
--
Pozdrawiam, Jerzy
---
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.799 / Virus Database: 543 - Release Date: 04-11-19
|