Data: 2005-10-08 22:23:52
Temat: Re: jaka czekolada na polewe?
Od: "Lobo" <j...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Upiekłam ciasto i mam dylemat, która czekolada (oczywiście gorzka) nadaje
> sie żeby polać nią ciasto. Niektóre jakoś dziwnie się topią.
>
Roztopić pół kostki margaryny, dodać 1,2 lub 3 łyżeczki cukru(niepotrzebne
skreślić :-) ), dodać 3 łyżki kakao, wymieszać.
Odstawić do ostudzenia. Gdy mieszanka przestygnie wbić całe , dokładnie
umyte, jajko. Całość mieszać długo i cierpliwie. W pewnym momencie może
nawet powstać wrażenie że polewa nie wyszła bo się może dziwinie
rozwarstwić, nie przejmować się - mieszać. I to tyle, przepis wielokrotnie
sprawdzony więc wyjść musi.
Niektóre czekolady dziwnie się topią bo pewnie mają więcej chemii niż
czzekolady.
|