Data: 2005-10-10 05:59:05
Temat: Re: jaka czekolada na polewe?
Od: "Akulka" <s...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Lobo" <j...@p...fm> napisał w wiadomości
news:di9gul$2a0$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Roztopić pół kostki margaryny, dodać 1,2 lub 3 łyżeczki cukru(niepotrzebne
> skreślić :-) ), dodać 3 łyżki kakao, wymieszać.
> Odstawić do ostudzenia. Gdy mieszanka przestygnie wbić całe , dokładnie
> umyte, jajko. Całość mieszać długo i cierpliwie. W pewnym momencie może
> nawet powstać wrażenie że polewa nie wyszła bo się może dziwinie
> rozwarstwić, nie przejmować się - mieszać. I to tyle, przepis wielokrotnie
> sprawdzony więc wyjść musi.
Potwierdzam. Moja dyżurna polewa. Szybko się robi, ładnie zastyga i dzięki
temu jaju ślicznie błyszczy na cieście pyszniąc się swoją urodą:P
Pozdrawiam,
Akulka
|