Data: 2005-04-27 21:02:45
Temat: Re: jaka oliwa? i gdzie kupic?
Od: "taora" <t...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:d4ofru$5u2$1@inews.gazeta.pl...
> In news:426fbe90$0$27743$f69f905@mamut2.aster.pl, taora wrote:
> > po co smazyc na drogiej oliwie, skoro i tak smazenie zabija w niej
> > wszystko, co dobre? (nawet jesli mowa o najtanszej oliwie)
> Tzn. chodzi ci o to, że lepiej smażyć na oleju? Ja tam nie przepadam za
> zapachem oleju, najbardziej lubię taki z orzeszków ziemnych, a on też jest
> drogi. Poza tym oliwę można rozgrzać do bardzo wysokiej temperatury, co
> jest czasem istotne. Ale faktem jest, że nie wszystko smażę na oliwie -
> tak jak Ewcia napisała, do jajecznicy na przykład to ona się nie nadaje,
> wolę masło.
a widzisz - ja nie mam tego problemu, bo nie czuje tych smakow, a i tak
staram sie minimalnie smazyc:)
|