Data: 2007-09-18 10:24:09
Temat: Re: jaki sos do ryby?
Od: J-23 <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 17 Wrz, 12:09, "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
wrote:
> Jaki sos polecacie do ryby? Tzn. zmierzam zrobić pangę w panierce i
> zastanawiam się co by mogło do tego pasować. Myślałam o tzatziki, ale może
> macie jeszcze jakieś pomysły.
> Dzieki i pozdrawiam
> Barbara i Marysia
Kawalki ryby, lub lepiej cala jak jest, smazone krotko bez
panierowania na dobrej oliwie z oliwek - ma sie sciac jedynie bialko.
Zdejmujemy szybko z patelni, i polewamy sosem: oliwa z oliwek (lecz
nie ta na, ktorej smazylismy rybe) sok z limonki (moze z sokiem z
cytryny tez bedzie dobre - nie probowalem) i ostra papryka (sam miazsz
bez ziaren). Ilosc papryki zalezy od gustu. Rybe wykladamy na salate,
i polewamy sosem. Swietna do ryzu.
J-23
|