Data: 2008-07-10 07:54:22
Temat: Re: jakie produkty i potrawy - złamanie
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"JaMyszka" <f...@g...com> wrote in message
news:7c0ee723-013f-4c83-9be7-e83dbab86c61@2g2000hsn.
googlegroups.com...
On 9 Lip, 21:06, "Panslavista" wrote:
> [...]
> Mielone kości z domowego drobiu, wyłączyć wieprzowinę - daje słabe zrosty.
Hmmm... Ostatnio słyszałam o nóżkach kurzych gotowanych (ale
nierozgotowanych), panierowanych jak kotlety i smażonych na oleju.
Prawdopodobnie pycha.
Witaj!
Na nóżkach drobiowych gotowałem krupniki z kaszy manny - pietruszka siekana
i koperek - tego dość dużo, ale wyśmienite były z nowalijkani i groszkiem
cukrowym. A później ogryzania do woli - nóżki gotowałem po trzy - cztery kg,
wyjmowałem je i dopiero wtedy zasypywałem mannę. Gdy krupnik zostawał -
robiła się wspaniała galareta - można było jeść na zimno. Podobnie też
postępowałem ze skrzydełkami - ale to nie były brojlery w/g norm unijnych.
|