Data: 2006-06-11 21:35:41
Temat: Re: (jakie) techniki zagęszczania sosów
Od: Sławek SWP <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W: news:e6cu42$rem$1@nemesis.news.tpi.pl
Od: yapann <y...@o...pe.el>
Było:
> Użytkownik "Sławek SWP" <s...@w...pl>
> napisał w wiadomości news:e6bt19
>
>>>> 5. żółtko
>>> surowe?
>> Grypę już odtrąbili, trzeba korzystać póki można...
>
> a to masz na myśli do sosów zimnych czy ciepłych?
W telewizorze mówili, że "jak chcemy mieć pewność to trzeba jajka smażyć aż
się wszystko mocno zetnie".
Ja uwielbiam zagęszczać żółtkiem ale bez gotowania, tylko tak do gorącej
zupy, sosu lub kawy. Z tym że do kawy to już musi być ukręcone z cukrem i
kilkoma kroplami soku z cytryny.
Dziś Makłowicz pokazywał sos, który zagęszczał żółtkami ugotowanymi na
twardo.
--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
http://www.popieramjow.pl/jow.php
|