Data: 2001-11-12 11:08:41
Temat: Re: jakie wino do founde?
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> DO fondue potrzebne jest białe, wytrawne winko, ponadto powinno się dodać
> kieliszeczek kirszu lub wytrawnej wiśniówki.
A kieliszek slodkiej wisniowki wlasnej roboty moze byc, czy ta slodycz
popsuje wszystko?
Jeżeli chodzi o sery to ja
> kupowalam w hipermarkecie i radziłam się sprzdawczyni, bez problemu
pomogla mi
> wybrać (np. gruyer można bez problemu dostać i nie jest skandalicznie
> drogi)...
Basiu droga, gruyer w tej mojej dziurze...szkoda słow;-(
Będę zdana na typowe sery - morski, gouda, salami, kolewski, radamer...to
moge dostac u siebie i z tym musze sobie poradzic, nie wiem tylko czy
kazdego po kawalku kupic...
Sery plesniowe to raczej nie do tej potrawy ;-)
Czy robilas kiedys founde z takich serow?
pozdrawiam
Basia
|