Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jeszcze wypiek chleba Re: jeszcze wypiek chleba

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: jeszcze wypiek chleba

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Kuchmistrz" <k...@k...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jeszcze wypiek chleba
Date: Tue, 17 Dec 2002 09:26:57 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 22
Message-ID: <atmnbb$89a$1@news.tpi.pl>
References: <4...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: kuki.cavern.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1040113835 8490 195.205.236.134 (17 Dec 2002 08:30:35 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 17 Dec 2002 08:30:35 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:139036
Ukryj nagłówki

Tak, woda. Najlepiej pedzelkiem delikatnie rozsmarowac wode po wierzchu
(oczywiscie juz po wygarowaniu). Chleb bedzie bardziej swiecacy i mial
delikatniejsza skorke.
Drugi sposob w piekarniku (czy innym ustrojstwie w ktorym pieczesz chleb)
wstawic wczesniej niz chleb naczynie z woda, tak by w momwncie wsadzanai
chleba byla tam laznia parowa. Nie nalezy jednak przesadzac z iloscia wody.
Najlepiej gdy po 2-5 minutach po wlozeniu chleba przezstanie byc wytwarzana
para. Przypominam, ze w takim wypadku temperatura piekarnika powinna byc na
poczatku wyzsza o jakies 20 st C niz w trakcie dalszego wypieku.
--
Pozdrawiam

Kuchmistrz
k...@k...pl
Użytkownik <s...@p...onet.pl> napisał:
> Chleb udalo mi sie upiec, byl smaczny, ale jest jedno ale...Otoz skorka
jest
> zbyt twarda, moze trzeba czyms wierzch chleba posmarowac? Tylko nie wiem
czym:),
> tzn wiem, ze po upieczniu:) mozna np maslem, ale czym przed upieczeniem?


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
17.12 m...@o...pl
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6