Data: 2001-02-01 08:55:09
Temat: Re: jogurt
Od: "Ewa" <e...@a...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Kiedys kolezanka poczestowala mnie jogurtem naturalnym wlasnej roboty.
> Niestety nie mam z nia kontaktu, czy ktos z grupowiczow wie jak to zrobic?
>
> Gusia
>
Jest tez takie urzadzenie do jogurtow. W zasadzie sposob ktory podala rena
jest taki sam tyle ze to przygotowane mleko rozlewa sie do takich malych
sloiczkow i wklada na podstawke i przykrywa. To wszystko podgrzewa sie do
jakiejsc stalej temperatury (nie pamietam dokladnie ile) i w zaleznosci od
rodzaju mleka( mniej lub bardziej tluste) mamy gotowy jogurt od 3-6 godzin.
Taki sposob jest o tyle wygodny ze nie musimy sie przejmowac zbyt mocnym lub
slabym podgrzaniem tegoz mleka. Kupilam to jakies z 2 lata temu i
kosztowalo ok 80zl.
Przyznaje ze zbyt moco przyzwyczailam sie do sklepowego smaku jogurtu i ten
, wlasny jakos mi nie smakowal.
Pozdrawiam Ewa
|