Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!not-for-mail
From: "Artur Adamowicz" <a...@e...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kaczka
Date: Mon, 17 Dec 2001 16:44:21 +0100
Organization: Internet Partners
Lines: 29
Message-ID: <9vl3s0$2hu9$1@news2.ipartners.pl>
References: <9vl2hf$og3$1@news.tpi.pl>
Reply-To: "Artur Adamowicz" <a...@e...pl>
NNTP-Posting-Host: 195.94.193.62
X-Trace: news2.ipartners.pl 1008603840 83913 195.94.193.62 (17 Dec 2001 15:44:00 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Dec 2001 15:44:00 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:88059
Ukryj nagłówki
kaczka... hmmm... jeszcze troce posiedze w pracy wiec az strach pisac bo
slinka pocieknie...
moja ulubiona postac kaczki to piersi na sposob francuski (magret de
canard), czyli grillowane i krwiste... Mieso kaczki idealnie nadaje sie do
jedzenia w formie "polsurowej". Nie wymaga przy tym marynowania. Trzeba
dobrze natrzec (przede wszystkim skorke) sola i czarnym pieprzem. Piec po
kilka minut z obu stron (dluzej skorke, az sie troche wytopi i zrobi
chrupiaca) Jezeli po prostu lubisz mieso to nic wiecej nie trzeba... Warto
jednak pokusic sie o gesty sos z zielonego pieprzu na smietanie... elementem
dekoracyjnym, ale rowniez pasujacym smakowo sa plasterki pomaranczy...
Jezeli uczta ma byc jeszcze wspanialsza to polecam zapiekanke z ziemniakow w
talarkach, cebuli i smietany z elementami rozmarynu ale w ilosciach bardzo
subtelnych. A na deser... ach to calkiem inna historia
pozdrawiam i smacznego
Artur
"Mateusz Romanow" <m...@y...com> wrote in message
news:9vl2hf$og3$1@news.tpi.pl...
> zna ktos przepis na kaczke??????
> a moze zna ktos link do strony gdzie znajde takowy przepis.
> dzieki
>
>
|