Data: 2004-04-08 04:52:20
Temat: Re: kajmak
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In <4...@o...com> Magdalena Bassett wrote:
>
> Po drugie: zwykly kaimak, przepis jak powyzej, gotuje sie 3 godziny.
> Na serio. Tego mieszania najpierw nie ma zbyt wiele, a z uplywem czasu
> miesza sie bardzo czesto.
Niedwano próbowałem robić kajmak w kuchence mikrofalowej. Z sukcesem.
Przepis na masę znajdziecie tu:
<http://tinylink.com/?yKAWnuGoyW>
a o parametry ustawienia kuchenki na razie mnie nie pytajcie, bo to w
stadium eksperymentu. W każdym razie mała moc i długi czas, chociaż nie
3 godziny. Mieszać nie trzeba, problem w tym, żeby nie wykipiało, więc
i naczynie musi być możliwie wysokie.
A dla zupełnie leniwych, przypominam:
<http://tinylink.com/?MXAFXopMWq>
Władysław
|