Data: 2003-11-19 16:02:43
Temat: Re: karkówka
Od: Theli <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aneta wrote:
>
> w właśnie dostałam w prezencie kawał (bedzie tego ponad kilo) pieknej
> świeżej karkówki (zwierz poległ wczoraj)i teraz pytanko co z tego zrobić. a
> dodam iż owe miesko leży na balkonie natarte czosnkiem i majerankim.
> poleccie coś dobrego tak by nakarmic 12 apostołów" co przyjadą w niedziele
> na podwójne urodziny- moje ( a co pochwale sie) i mojego szkraba.
> z góry dziekuje za wszelkie sugestie
Pokroj na plastry, poloz na grilla (taka znaczy sie kratke, nie na
blache) w piekarniku, pod spod podloz blache z woda i piecz, az sie
tluszcz wytopi, ale jeszcze nie bedzie bardzo wysuszone.
Th.
|