Data: 2005-03-24 06:30:42
Temat: Re: karmelizowany cukier .. bardziej miekki ?
Od: "pusiak" <p...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> tomasoburkaso napisa�(a):
> > Karmel jest w postaci krystalicznej tak jak cukier, cukier teĹź nie moĹźe
> > byc mi�kki. Cukier twardy jest jak Roman Bratny. Karmel tak jak cukier
> > moşna np. rozpu�cic w wodzie.
>
> dlatego tez pytalem co dodac aby uzyskac konsystencje zadka finalnie miekka.
> Ale zaczerpnalem juz z innego przepisu gdzie m.in. potrzebna jest
> masa karmelowa, czyli - maslo+jajko mieszamy z skarmelizowanym
> cukrem i mamy finalnie nietwardniejacy karmel.
A jak dokładnie to się robi z tym masłem i jajkiem? Masło rozpuścić?
pusiak
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|