Data: 2002-08-14 20:04:28
Temat: Re: kawa mrożona
Od: "Atucha" <u...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Joanelle" <j...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ajdtis$jvn$1@absinth.dialog.net.pl...
> Witam wszystkich! Pytanie brzmi: jak przyrządzić wyżej wymienioną, ale nie
> taką z kulką lodów i bitą śmietana na wierzchu (chociaż taka też jest
pyszna
> :-P), ale z pianką pochodzącą z samej kawy (na drodze jakiegoś miksowania,
> jak sądzę...). Podają taką w kawiarni "Pożegnanie z Afryką".
> Z góry dzięki!
> Pozdrawiam, Joanelle
>
A jesli robia kawe frappe (we Wroclawiu robia w Pozegnaniu) to sposob jest
prosty.
Do shakera wsypujesz dwie lyzki kawy, cukier, jesli slodzisz, i zalewasz to
do polowy zimna woda. Potrzasasz shakerem do chwili kiedy czujesz, ze piana
wypelnila skaker ( nie chlupie kawa ;) wlewasz do szklanki, dolewasz mleka,
dwie kostki cukru i gotowe.
Tak mozna przezyc w Grecji letnie upaly :)
pozdrawiam
atucha
--
Niewiedza nie oznacza głupoty,
podobnie jak ciemność ślepoty.
|