Data: 2002-10-31 07:35:35
Temat: Re: kluski noname
Od: b...@w...pl (MiKa)
Pokaż wszystkie nagłówki
Maciej Wilk wrote:
> W artykule <apjud1$kv1$1@news2.tpi.pl> Marta Trzaska
napisał(a):
> >
> >> No właśnie mi też pod tą nazwę to coś podchodziło,
ale mamusia upierała
> > się, że nie.
> >> Teraz Jej pokaże, że jednak tak :o)
> >>
> >> Dzięki.
> >>
> >
> > A jakie to ziemniaki? surowe - tarte, czy ugotowane -
zmielone ?
> >
> > Marta.
> >
> >
> Surowe tarte ... kupa roboty z tarciem i reka mnie do
dzis boli ;)
> --
Witajcie,
hmmm... te śląskie... nie jestem ekspertem, ale odkąd
mieszkam na Sląsku, to śląskimi kluskami nazywa sie
takie robione z gotowanych ziemniaków łaczone w
proporcji 1:5 z maka ziemniaczana. (4 porcje
ziemniakow gotowanych, porcja maki) Z surowych tartych
ziemniakow w polaczeniu z gotowanymi robi sie kluski
polskie, zwane rowniez pyzami. A z takimi z samych
tartych surowych ziemniakow jeszcze sie nie spotkalam.
Co sie do nich dodaje?
Pozdrawiam
MiKa
> ---------------------------
> Maciej Wilk
> m...@g...pl
> wilq@IrcNet
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------
|