Data: 2003-08-10 15:02:15
Temat: Re: kluski przecieraki - pytanie
Od: wiku <s...@r...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ti`Ana wrote:
> jak dla mnie wygląda to na poznańskie szare kluski
sadzac po kolorze to chyba rzeczywiscie to :))) duze dzieki sprawdze i porownam
z tym co serwowala babcia
> u mnie robi się tak - utrzeć surowe ziemniaki, odstawić, zlać wodę, trochę
> posolić i dodawać mąki - na oko, żeby kluska wrzucona na wrzącą wodę się nie
> rozpadła (a nakładamy jak kulski kładzione)..
a wode tez osolic, czy to co dodajesz do ciasta juz wystarcza ???
> można posypywać twarogiem
o nie, na to sie zgodze, babcia zawsze podawala ze skwareczkami i tej wersji
bede sie trzymal :)))
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
|