Data: 2007-06-30 08:46:59
Temat: Re: knedliki
Od: Panslavista <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 30 Cze, 10:06, "czeremcha " <c...@g...pl> wrote:
> Panslavista <p...@w...pl> napisa (a):
>
> > Da em kiedy przepisy na knedle:
>
> Ale Slavi, pytanie dotyczy knedlików, nie knedli.
>
> Knedliki, które jada am w czeskich restauracjach, zawsze by y dro d owe.
> Knedliki kupowane w sklepach - do odgrzania - te by y dro d owe. Kupowa am
> te gotowe, czeskie suche mieszanki - i one raczej dro d y nie zawiera y.
> Patrz c na ró norodno przepisów mo na chyba stwierdzi , e
> okre lenie "knedlik" ma tyle znacze , co "kluska".
>
> Ania
Witaj Aniu!
Knedle czeskie i s owackie - te by y zamieszczone przeze mnie
przepisy: z bu ki, z serem itd
|