Data: 2005-05-08 11:10:21
Temat: Re: kolendra
Od: Waldemar Krzok <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
tapta wrote:
> Nabyłam doniczkę świeżej kolendry. Pogooglałam i pomiędzy informacjami o
> zapachu pluskiew wyłowiłam, że nadawać się jej nać może do: zup, sosów
> białych i pomidorowych, kuchni meksykańskiej i kurczaka w pomidorach.
> Pewnie nada się do surówek, a po tym, co dziś robił Pascal wnioskuję, ze
> do ryby i kotletów rybnych. Ja dodałam ją dziś do elementów z kurczaka
> smazonych na patelni bez panierek i w sumie było dobre, choć nie
> powalające. Moje pytanie jest następujące: do jakich konkretnie zup
> pasuje i do jakich surówek? A może macie jakies swoje przepisy z zielem
> kolendry w roli głównej?
>
Do falafli,, znaczy kotlecików z ciecierzycy.
Waldek
|