Data: 2007-04-03 14:12:23
Temat: Re: kolendra - odkrycie :)
Od: "Malgosia Kozicka" <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Księżniczka Telimena (gsk) <c...@W...pl> wrote:
> W restauracji jednego z warszawskich hoteli poczęstowano mnie czymś w
> rodzaju sałatki z pomidorów, która w swym składzie miała m.in.
> kolendrę. Przyjechałam do domu, kupiłam nasionka i zasiałam. Wyrosła
> i w końcu mogę robić sobie taką sałatkę ;). Mam jednak pytanie - do
> czego używacie świeżej kolendry? zaznaczam, że suszona kolendra w
> ogóle nie smakuje tak jak świeża. Przede wszystkim chodzi mi o
> wykorzystanie świeżych listków kolendry, a nie owoców (które są
> używane m.in. do pieczenia pierników). Pozdrawiam
> Teli.
Na pewno dodaje się do zupy marchewkowej i wielu potraw kuchni
hinduskiej.
Ja akurat za smakiem kolendry nie przepadam, ale jak wpiszesz w googla
"coriander recipe" to dostaniesz całą masę.
M.K.
|