Data: 2005-05-19 12:23:15
Temat: Re: konfitura z cebuli białej - szukam przepisu
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Qq wrote:
>>Osobiscie niczego nie dodaje (cebula po ududzeniu jest slodka sama z
>>siebie), ale "rozpedzam" pokrojona cebule w mikrofalowce a pozniej
>>tylko lekko podduszam (poniewaz nie lubie cebuli przypalonej w tej
>>konfiturze).
>>
>
>
> I co - tak sobie podsmazysz, do sloiczka i do lodóweczki, i ile to
> wytrzymuje? CZy tylko do spozycia et momento?
To sie robi w pol godziny (z udzalem mikrofalowki, nigdy nie robie na
zapas.
Slowo "konfitura" nie znaczy tu ze to jest przetwor. Pochodzi od
francuskiego "confiture" oznaczajace cos powoli gotowane/odparowane.
Ewcia
--
Niesz
|